Meteen naar de content

30 Dagen garantie

Gratis verzending

Binnen 1 á 2 dagen bezorgd

24/7 klantenservice

Lasagne bolognese recept

De oorsprong van de traditionele Italiaanse ovenschotel stamt uit midden-Italië. Lasagna is het Italiaans enkelvoud van het dunne deegblad en lasagne is de meervoudsvorm. Het is gemakkelijk en lekker om gebruik te maken van de verse lasagne all’uovo bladen. Mocht je het een stap verder willen nemen, dan kan je de bladen zelf bereiden, maar bij dit recept gaan we ervan uit dat je verse lasagne bladen gebruikt.


Bereidingswijze bolognesesaus

Was alle groenten en snij alle groenten. Schenk een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak hier het gehakt en de gesneden ui in. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg aan het gehakt mengsel de passaat, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Roer het geheel totdat alles mooi vermengd is. Voeg dan de kruiden, knoflook en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je het 30 minuten pruttelen.


Bereidingswijze bechamelsaus

Snij de ui en knoflook fijn. Giet de olijfolie in een pan en voeg de ui toe en bak zo’n 6 minuten. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de bloem toe. De bloem zal aan de ui en knoflook verkleven, dit is precies wat we willen. Goed blijven roeren. Pak een garde en giet de melk in de pan. Kluts met een garde door de saus en roer goed. Laat de saus zo’n 4 minuten indikken. Voeg peper en zout toe en de bechamelsaus is klaar!


Bereidingswijze ovenschaal

Neem een overschaal en vet deze in met roomboter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met een laagje bechamelsaus in de ovenschaal. Leg de lasagne bladen hierin. Voeg een laagje bolognesesaus toe. Sprenkel hier wat kaas overheen. Herhaal het proces driemaal (je laatste laag is dus met kaas). Schuif de lasagne bolognese voor 30 minuten in de oven op 180 graden.


lasange bolognese

Ingrediënten

 500 gram mager rundergehakt
 2 uien
 100 gram wortel
 4 bleekselderij armen
 2 knoflooktenen
 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
 200 gram tomatenblokjes
 200 gram passata (gezeefde tomaat)
 150 ml runderbouillon
 2 eetlepels gedroogde peterselie
 2 eetlepels gedroogde basilicum
 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
 Peper en zout
 Belegen of oude geraspte kaas 150 gram
✓ 12 verse lasagne bladen
✓ 10 gram roomboter
✓ 2 eetlepels olijfolie

Bechamelsaus

✓ 1 ui

✓ 2 knoflooktenen

✓ 2 eetlepels olijfolie

✓ 4 eetlepels bloem

✓ 400 ml halfvolle melk

✓ Peper en zout

Deel dit recept