Meteen naar de content

30 Dagen garantie

Gratis verzending

Binnen 1 á 2 dagen bezorgd

24/7 klantenservice

Maki sushi recept

Het meest bekende Japanse gerecht wereldwijd is sushi. De vis die ervoor gebruikt wordt is rauw en vers en behoudt zijn eigen smaak. Sushi kan met vele verschillende ingrediënten worden gemaakt. De 5 meest populaire sushi soorten zijn: Nigiri, Sashimi, Maki, Uramaki en Temaki. Bij dit recept gaan we maki sushi zelf maken met behulp van de bazooka sushi maker. De sushi maker bazooka is geschikt voor het maken van ronde maki sushi rollen. Met de sushi maker van Bikolo kan je op leuke en gemakkelijke wijze zelf sushi bereiden. Volg de gebruiksaanwijzing hieronder om aan de slag te gaan en vrienden en familie te verrassen met overheerlijke maki sushi rollen.

 

Hoe maak je het? 

  1. Kook de sushirijst volgens de verpakking. Als je de rijst hebt afgegoten, voeg je de sushi azijn toe. Laat de rijst volledig afkoelen.
  2. Rooster het sesamzaad even kort en snij de komkommer, mango en zalm in dunne reepjes.
  3. Maak de sushi maker bazooka vochtig en vul deze met rijst. Duw de rijst aan met de bamboe pers en vul de holling die ontstaan is met de zalm, komkommer en mango.
  4. Sluit de sushi maker bazooka en duw met de ronde bamboe staaf de rijst rol uit de houder.
  5. Maak beide zijde van het norivel een beetje vochtig met rijstazijn. Leg de rijstrol hierin en rol het norivel rond de rijstrol. 
  6. Maak een scherp koksmes vochtig en snij de rol in plakken.
  7. Verdeel wat sesamzaad en wasabi of wasabi mayonaise over de sushi. Serveer uit met sojasaus naar smaak. Eet smakelijk!

(Zie eventueel het filmpje op de productpagina van de sushi maker bazooka)


maki sushi maken

Ingrediënten

✓ 250 gram sushirijst 
 1/4 komkommer 
 100 gram zalm 
 1 mango
 10 eetlepels rijstazijn
 4 nori vellen  
 1 eetlepel sesamzaad 
 Wasabi / wasabi mayonaise

Deel dit recept