Meteen naar de content

30 Dagen garantie

Gratis verzending

Binnen 1 á 2 dagen bezorgd

24/7 klantenservice

Verschillende koffiespecialiteiten


Er zijn vele soorten koffiespecialiteiten, de 9 belangrijkste worden in deze blog toegelicht. Het gaat hierbij om espresso macchiato, cappuccino, latte, cortado, flat white, latte macchiato, ijs koffie, affogato en ijs cappuccino. Dankzij onze poster met de 9 belangrijkste koffiespecialiteiten weet je waaruit iedere specialiteit bestaat, hoe je het zelf kunt bereiden en wat je kunt bestellen bij de koffiebar bij jou om de hoek.


Je kent het wel, je komt een koffiebar binnen lopen en van alle vele soorten die op de kaart staan zie je door de bomen het bos niet meer. De kaart is enorm en de rij voor je te kort om in rust een keuze te maken uit al die verschillende koffiecreaties. Op het moment dat je de barista om advies vraagt wordt de rij achter je nog groter en vanuit pure keuze stress kies je maar wat. 


Daar komt vanaf nu verandering in door onze poster over de 9 belangrijkste koffiespecialiteit op espresso-basis en het lezen van deze blog. Je volgende bezoek aan de koffiebar kan hierdoor soepel en ontspannen verlopen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om simpelweg thuis aan de slag te gaan met het bereiden van jouw favoriete koffiespecialiteit. De melkopschuimer set van Bikolo kan je daarbij ondersteunen. (PS: neem een kijkje onderaan deze blog)


koffiespecialiteiten
cappuccino

Espresso macchiato

Macchiato betekent in het Italiaans letterlijk bevlekt. Dat is precies wat deze koffie is. Een espresso met een klein vleugje (bevlekte) melk boven op. Een sterke bakje met 30 ml espresso en 20 ml opgeschuimde melk.


Cappuccino

Cappuccino is een Italiaanse koffiebereiding, oorspronkelijk afkomstig uit Wenen. De cappuccino bestaat uit drie delen. Hiervan is 1/3 espresso, 1/3 melk en 1/3 melkschuim.


Latte

Een latte of ook wel een caffè latte is een Amerikaanse geserveerde koffiedrank, gemaakt met espresso en warme melk. Schuim komt er niet of nauwelijks aan te pas. In veel Noord-Europese landen wordt het aangeduid als 'café au lait', in Frankrijk als Grand Crème en in Duitsland als Milchkaffee. De latte bestaat uit 60 ml espresso en 300 ml melk.


Cortado

De cortado wordt geserveerd in een klein glas. Dit drankje komt uit Spanje en is ook populair in landen als Portugal en Zuid-Amerikaanse landen. Cortado betekent in het spaan snijden. Het heeft deze naam gekregen, omdat de espresso gesneden wordt door warme melk. Het is een kleinere variant van de cappuccino. Waarbij de cortado bestaat uit 30 ml melkschuim, 30 ml melk en 30 ml espresso.


Flat white

Een flat white komt oorsponkelijk uit Australië en is ontstaan rond 1980, maar ook in Nederland wordt de flat white steeds vaker gedronken. De flat white bevat 120 ml melk en 60 ml espresso en bevat weinig tot geen schuim.


Latte macchiato

Latte macchiato betekent letterlijk in het Italiaans gevlekte melk. In tegenstelling tot alle andere koffie varianten waarbij je eerst de espresso schenkt en daarna de melk, schenk je bij een latte macchiato eerst de melk in en daarna de espresso. De latte macchiato bevat 300 ml melk, 60 ml espresso en 60 ml melkschuim en wordt geserveerd in een langwerpig glas. 


Ijs koffie

Een ijskoffie is heerlijk op een zomerse warme dag en bestaat simpelweg uit ijsblokjes en espresso koffie. Laat als eerste een shot espresso zo'n 30 minuten afkoelen en voeg vervolgens de ijsblokjes toe. De ijskoffie bevat 30 ml espresso en 200 ml ijsblokjes.


Affogato

Affogato betekent in het Italiaans verdronken, waarbij het hier gaat om het verdrinken van een bolletje vanille ijs in espresso. Neem een bolletje van 60 gram vanille ijs en giet hier 30 ml espresso boven op.


Ijs cappuccino

Ijs cappuccino is zoals de naam al doet vermoeden een koude cappuccino met ijsblokjes. Neem een langwerpig glas en schenk hierin de espresso, melk en melkschuim, laat alles afkoelen in de koelkast en voeg tenslotte de ijsblokjes toe. De ijs cappuccino bestaat uit 30 ml espresso, 30 ml melk, 20 ml melkschuim en 50 ml ijsblokjes.


Deel deze blog