maki sushi recept

Maki sushi recept

Het meest bekende Japanse gerecht wereldwijd is sushi. De vis die ervoor gebruikt wordt is rauw en vers en behoudt zijn eigen smaak. Sushi kan met vele verschillende ingrediënten worden gemaakt. De 5 meest populaire sushi soorten zijn: Nigiri, Sashimi, Maki, Uramaki en Temaki.

Bij dit recept gaan we maki sushi rollen maken met behulp van de Bikolo sushi maker pers. Met deze pers kan je op leuke en gemakkelijke wijze zelf sushi bereiden. De sushi maker pers is geschikt voor vierkante maki sushi rollen. De sushi maker is gemaakt van duurzaam bamboe hout en is zowel leuk om zelf te gebruiken of om aan iemand cadeau te geven. Volg de gebruiksaanwijzing hieronder om aan de slag te gaan en vrienden en familie te verrassen met overheerlijke maki sushi.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram sushirijst

  • 2 eetlepels rijst azijn

  • 4 zeewier vellen (nori)

  • Vis (tonijn of zalm)

  • Groente (avocado of komkommer)

  • Optioneel; wasabi, soya saus, gember

 

sushi maker pers van bamboe hout


Bereidingswijze
  1. Kook de sushirijst en snij alle ingrediënten.

  2. Maak de pers nat onder de kraan en druppel wat rijst azijn op de pers, dit voorkomt dat de rijst blijft plakken.

  3. Verspreid met een lepel rijst azijn over de nori.

  4. Leg de sushi maker mal op de nori.

  5. Daarna voeg je de sushirijst toe in de sushi maker mal en druk je de rijst aan met de bamboe pers.

  6. Vervolgens kan je de ingrediënten toevoegen zoals zalm, tonijn, avocado of komkommer etc.

  7. Daarna voeg je er boven op nog een keer sushirijst toe.

  8. Druppel een klein beetje rijst azijn op de pers.

  9. Druk de pers op de rijst en haal de mal naar boven toe.

  10. Nu ligt de gehele maki rol met rijst en ingrediënten op de nori.

  11. Vouw de nori rond de maki sushi rijstrol.

  12. Tenslotte snij je de maki sushi rol in stukjes et voilà jouw sushi is klaar!

 

Gebruik de sushi maker pers van Bikolo om aan de slag te gaan!

sushi maker pers van bamboe hout

Terug naar blog