5x Zo maakt een groentesnijder jouw kookervaring beter

5x Zo maakt een groentesnijder jouw kookervaring beter

Een groentesnijder is hét keukenartikel waarvan je niet wist dat je het nodig had, tot je er een hebt. Je kent het vast: je trekt de koelkast open om een gezonde maaltijd te bereiden, maar je raakt ontmoedigd bij de aanblik van alle ingrediënten. Voor je het weet, is de Thuisbezorgd app geopend. Het resultaat: een koelkast die aan het einde van de week nog altijd vol ligt met groenten. Tot zover je poging om gezonder te gaan eten… Dat kan anders!

Een groentesnijder, ook wel mandoline genoemd, maakt het bereiden van gezonde maaltijden vele malen makkelijker. En hoe simpeler je een taak voor jezelf maakt, des te groter de kans dat je hem uitvoert. Krijg je je dagelijkse portie groenten wel netjes binnen? Ook dan is een groentesnijder een heerlijk cadeautje aan jezelf of aan een vriend(in). Hieronder ontdek je 5 manieren waarop een snijtool jouw kookervaring makkelijker én beter maakt.

1. Het creëert een geweldige tijdsbesparing

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel: de tijdsbesparing. Met een mandoline snijd je groenten in een fractie van de tijd die je normaal zou besteden aan handmatig snijden. Zo zet je sneller gezonde maaltijden op tafel. De tijdsbesparing is helemaal prettig bij het bereiden van grote maaltijden of gerechten met veel verschillende groenten.

vrouw die aan het koken is en iets proeft uit een pan

2. Eet divers met een multifunctionele groentesnijder

Hoewel de Schijf van Vijf totaal achterhaald is, heeft het Voedingscentrum over een ding gelijk: een gevarieerd voedingspatroon is het beste voor je gezondheid. Met een multifunctionele groentesnijder kun je meer dan alleen groenten snijden. Denk bijvoorbeeld eens aan fruit, aardappels, kaas en meer!

Met de multifunctionele groentesnijder van Bikolo bereid jij voortaan moeiteloos een gevarieerde maaltijd.

mandoline keukensnijder

3. Geniet van perfecte snijtechnieken

Een goede snijtool wordt geleverd met verschillende snijbladen, waardoor je kunt afwisselen in techniek en grootte. Zo heb je snijbladen waarmee je jouw groenten julienne snijdt. Julienne is een snijtechniek uit de klassieke Franse keuken. Hierbij worden groenten, zoals wortel of komkommer, in lange, dunne reepjes gesneden. Lekker voor wanneer je de groenten wil bakken of stomen, maar ook perfect voor een gezond borrelplankje. Lekkere dipjes erbij en klaar!

bakjes met gesneden groenten en fruit

'Emincer' is een andere veelgebruikte snijtechniek. Dit is het in zeer dunne plakjes of schijfjes snijden van bijvoorbeeld champignons of groenten. Dit kan goed met een fijn snijblad van 3 millimeter.
Het gebruik van verschillende technieken opent de deur naar meer creativiteit in de keuken en in de presentatie van jouw gerechten.

4. Krijg moeiteloos vitaminen, mineralen en vezels binnen

Een groentesnijder in jouw keuken nodigt uit tot het bereiden van gezonde recepten. Zeker bij het preppen van maaltijden voor de hele week, is het een uitkomst. Wie heeft er nog Thuisbezorgd nodig met een koelkast vol 'ready to eat' maaltijden?
Misschien denk je: maar ik kan toch ook gewoon voorgesneden groente inslaan? Hoewel dat zeker een optie is, hebben voorgesneden groente en fruit een nadeel. Vitamines gaan sneller verloren én het groente en fruit wordt sneller oud.

bakjes met daarin gevarieerde maaltijden met gesneden groente

5. Kook veilig

Kwalitatieve snijtools zijn uitgerust met veiligheidsfuncties, zoals een veiligheidsknop en handschoenen. Keukenprins(es) of niet: jij zult nooit meer in je vingers snijden! Bovendien is dit ideaal voor kids die graag willen helpen in de keuken. Het snijden van groente met een mandoline is een veilige introductie met koken voor kleine chefs in de dop.

Gratis spiraalsnijder bij jouw bestelling

Klaar voor het upgraden van jouw kookervaring? De groentesnijder van Bikolo heeft 5 verschillende snijbladen en is gemaakt van stevig roestvrijstaal. Om jouw kooksessie nóg makkelijker te maken, krijg je momenteel een gratis spiraalsnijder en digitaal kookboek cadeau bij iedere bestelling. 

Terug naar blog