Ciabatta recept - Bikolo

Ciabatta recept

Maak zelf een lekker en gezond broodje ciabatta met mozzarella, tomaat, pesto en pijnboompitten. Ciabatta betekend in het Italiaans slof of pantoffels, het is luchtig van binnen en een rechthoekig witbrood met een knapperige korst. De ciabatta bestaat nog niet heel lang en is pas in 1982 ontwikkeld door een bakker uit de regio Veneto. Met dit recept ontstaat een ideale smaak sensatie door alle ingrediënten die hier hun eigen toevoeging aan geven. Gebruik het koksmes van Bikolo om alle ingrediënten voor het recept mee te snijden.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 broodjes ciabatta

  • 1 bol mozzarella light

  • 1 tomaat

  • Handje pijnboom pitten

  • 2 eetlepels pesto

 

Bereidingswijze
  1. Snij de ciabatta broodjes door midden met een scherp mes.

  2. Verdeel met een eetlepel de pesto over de binnenkant van de ciabatta broodjes.

  3. Snij de mozzarella en tomaat in plakken.

  4. Verdeel de plakken tomaat en mozzarella over de broodjes.

  5. Strooi tenslotte wat pijnboompitten erover en klap de broodjes dicht.

  6. Eet smakelijk !

 

Gebruik het koksmes van Bikolo om comfortabel en snel alle ingrediënten te snijden.

koksmes met messenslijper en vingerbeschermer 

Terug naar blog