keukengerei set gemaakt van hout

Keukengerei set gemaakt van hout

Houten keukengerei is duurzaam en stijlvol

Houten keukengerei wordt al eeuwen lang gebruikt en is nog steeds een populaire keuze onder professionele chef-koks en thuiskoks. Het ziet er niet alleen astetisch mooi uit, maar het heeft ook meerdere voordelen die het een uitstekende keuze maken voor het bereiden en serveren van voedsel. In deze blogpost zullen we dieper ingaan waarom houten keukengerei het overwegen waard is voor jouw keuken.

 

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van houten keukengerei is de duurzaamheid. Hoogwaardig houten kookgerei is gemaakt van hardhoutsoorten zoals teakhout, acaciahout, esdoornhout, kersenhout of beukenhout, die dicht en sterk zijn. Kookgerei van hout is hittebestendig en is in tegenstelling tot plastic keukengerei, dat kan smelten of breken, vele malen duurzamer. Het kan hoge temperaturen en veelvuldig gebruik doorstaan zonder tekenen van slijtage te vertonen.

kookgerei set van hout met houder

Niet reactief

Een ander voordeel van houten kookgerei is dat het niet-reactief is. Dit betekent dat het niet zal reageren met zure ingrediënten zoals citroensap of azijn, wat kan leiden tot een metaalachtige smaak en verkleuring bij het gebruik van metalen kookgerei. Bij het gebruik van houten kookgerei lekken er ook geen schadelijke chemicaliën in jouw voedsel zoals bij plastic keukengerei wel kan gebeuren.

 

Krasvrij koken

Houten keukengerei zorgt ervoor dat jouw pannen krasvrij blijven. In tegenstelling tot metalen kookgerei, dat non-stick coatings of emaille kan bekrassen of beschadigen, is de kans op schade bij houten keukengerei veel kleiner. Dit maakt het tot een uitstekende keuze voor het langdurig behoud van jouw pannen en koekenpannen. Kookgerei van hout is ook geweldig voor het serveren van voedsel, omdat het geen krassen maakt op borden of kommen.

 

Multifunctioneel

De houten keukengerei set van Bikolo is 7-delig en bevat vrijwel alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse bezigheden in de keuken. De gehele set is multifunctioneel en geschikt is voor het gebruik bij vele verschillende kooktaken. De set bestaat uit een wokspaan, spatel, soeplepel, schuimspaan, saladelepel, saladevork en opscheplepel. Tenslotte wordt de gehele set geleverd met een keukengerei houder om de gehele set in op te bergen. Hierdoor behoud je het overzicht in de keuken en een opgeruimd aanrecht.

 

Schoonmaken

Het schoonmaken van houten keukengerei is gemakkelijk. Je kunt het wassen eenvoudig met warm water en zeep en het gemakkelijk afdrogen met een theedoek. Vermijd het langdurig weken van houten kookgerei in water of het plaatsen ervan in de vaatwasser, omdat dit kan leiden tot het kromtrekken of barsten ervan.

 

Kookgerei van hout is milieuvriendelijk

Tot slot is het een milieuvriendelijke keuze. In tegenstelling tot plastic keukengerei, dat honderden jaren kan duren om af te breken, is houten kookgerei biologisch afbreekbaar.

 

Bekijk de 7-delige keukengerei set gemaakt van teakhout

Terug naar blog