aardappelpuree recept

Aardappelpuree recept

Waar komt de aardappel vandaan? Niet uit Nederland of Europa, maar uit Zuid-Amerika. Rond 1530 namen Spaanse ontdekkingsreizigers de aardappelen mee uit Peru terug naar Spanje. Net als tomaat, aubergine en paprika hoort de aardappel tot de familie nachtschade planten.

Bij dit recept maken we een aardappelpuree zonder boter of melk. De aardappelpuree wordt bereidt met tijm, munt, knoflook en citroen wat de puree een unieke smaak geeft. Gebruik de pureestamper van Bikolo om gemakkelijk de aardappels te pureren.

 

Ingrediënten (2-4 personen)

  • 1 kg kruimige aardappelen

  • 3 verse takjes tijm

  • 3 verse munt takjes

  • 3 tenen knoflook gepeld

  • 1 citroen (5 sliertjes dungesneden schil)

  • 3 eetlepels olijfolie

  • Zout en peper naar smaak 

 

Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen met de Bikolo dunschiller set.

  2. Kook de aardappelen, tijm, munt, knoflook en citroenschillen in een grote pan voor 25 minuten.

  3. Giet de aardappelen af in een vergiet en hou wat kookvocht (150 ml) apart.

  4. Verwijder de munttakjes en takjes tijm.

  5. Doe de aardappelen, citroenschillen en knoflook terug in de pan.

  6. Pureer de aardappelen met de aardappelstamper van Bikolo.

  7. Voeg tijdens het pureren het kookvocht toe (150 ml) en de 3 eetlepels olijfolie.

  8. De aardappelpuree is klaar en kan geserveerd worden!

 

Gebruik de aardappelstamper van roestvrij staal om gemakkelijk aardappels mee te pureren.

pureestamper gemaakt van roestvrij staal

Terug naar blog