Paella is een Spaans gerecht oorspronkelijk uit Valencia. Het gerecht kan op verschillende manieren worden bereid. Het kan worden bereid met kip en konijn of juist met vis en schaaldieren. De Spanjaarden zullen je vertellen vlees en vis niet te mengen in dezelfde paella. Met dit paella recept gaan we paella maken met vis en schelpdieren en gebruiken we paella rijst.
Ingrediënten (2 personen)
-
250 gram paella rijst
-
Een mespunt saffraan
-
2 eetlepels paella kruiden mix (bijvoorbeeld Al-Andalus by Jonnie Boer)
-
250 gram garnalen
-
250 gram mosselen
-
250 gram zalm
-
2 tomaten
-
2 paprika
-
2 tenen knoflook
-
2uien
-
Zout en peper na smaak
-
3 eetlepels olijfolie
-
1 blokje visbouillon in 250 ml water
Bereidingswijze
-
Snij alle groenten en pers de knoflook, zet ook de andere ingrediënten alvast klaar.
-
Neem een grote koekenpan of een speciale paella pan.
-
Voeg de olijfolie toe aan de pan en plaats de pan op het vuur.
-
Bak als eerste de ui en de knoflook en daarna alle groenten.
-
Bak in een andere koekenpan met olijfolie de garnalen, mosselen en zalm tot het gaar is.
-
Voeg de vis toe aan de pan met alle groenten.
-
Verwarm in een steelpannetje 250 ml water met een blokje vis bouillon.
-
Verdeel de rijst over de koekenpan met groenten en vis.
-
Voeg beetje bij beetje wat bouillon toe aan de grote pan met alle ingrediënten en roer niet.
-
Zorg dat alle bouillon is toegevoegd en plaats een deksel op de pan.
-
Laat het geheel op zachtvuur 20-30 minuten staan.
-
Proef een hapje om te kijken of de rijst gaar is, zo niet kijk dan om de 5 minuten tot het wel gaar is.
-
De paella is klaar om geserveerd worden! Plaats de pan op tafel en serveer de paella op diepe borden.